laatstenieuws
2020
afbeelding Vakpers over woningcomplex Boekhoven Bosch

Vakpers over woningcomplex Boekhoven Bosch

dinsdag 5 jul 2016

Meest gelezen artikel op de website van de Architect:
‘Renovatie woningen in Delftse School drukkerij’ - Versseput Architecten

Bekijk ook andere de publicaties in Nederlandse en buitenlandse vakpers over ons project:
‘Ode aan de Delftse School’ Architectuur NL
‘Renovatie van industrieel wooncomplex afgerond’ Architectenweb
'Eigentijds wonen in historische drukkerij' Monumentaal
'Boekhoven Bosch residential complex' Competitionline


afbeelding 'Cadeautje voor de opdrachtgever'

'Cadeautje voor de opdrachtgever'

maandag 20 jun 2016

Pim van Esschoten interviewt Peter stevig over zijn achtergrond, visie en het belang van zijn rol als architect.

Peter Versseput (Den Haag, 12 mei 1951) is eigenlijk altijd die 'lieve, lastige jongen' gebleven die hij als scholier al was. Hij bewandelde een kronkelig pad om architect te worden. Waarna hij een spoor van mooie dingen trok, met name door de stad Utrecht. Lees verder


afbeelding Onze nieuwste animatietechnieken

Onze nieuwste animatietechnieken

woensdag 15 jun 2016

Wij willen direct gehoor geven aan de nieuwe trend om gedetailleerd rond te lopen in uw plannen. Dat bestond al, maar was tot op heden voor de geëigende modules op de beschikbare CAD-programma’s enigszins primitief en ook zeer bewerkelijk. Wij hebben sinds een maand Cinema 4D op bureau draaien en merken in de testen dat we volledig compatible kunnen doorwerken op de 3D-modellen die we reeds maken in Vectorworks. Het nieuwe programma biedt dus een soepele en werkbesparende overgang met alle voordelen voor de afstemming met onze opdrachtgever.

Het renderen kan behoorlijk realistisch. Hierdoor krijgen de afbeeldingen in redelijk beperkte tijd zowel als 3D-beeld als in 3D-animatie een veel grotere zeggingskracht.


afbeelding Versseput Architecten altijd al 3D, nu ook BIM

Versseput Architecten altijd al 3D, nu ook BIM

donderdag 3 mrt 2016

3D-objecten in ons tekenprogramma Vectorworks zijn niet nieuw, ze maken deel uit van het programma. Versseput Architecten maakt al 15 jaar gebruik van deze krachtige gereedschappen. Wij construeren onze 3D-visualisaties reeds vroeg in de ontwerpfase om onszelf inzicht te geven in het ontwerp en vervolgens onze opdrachtgevers te overtuigen van het resultaat daarvan. Daarnaast gebruiken wij de 3D-modellen om te onderzoeken of constructies en installaties verantwoord en esthetisch in het ontwerp kunnen worden geïmplementeerd.
In feite is een 3D-visualisatie voor ons altijd al een BIM-instrument geweest. Nu met een nieuwe standaardisatie en de huidige versie Vectorworks 2016 zijn we er klaar voor om een serieus uitwisselingsplatform met onze bouwpartners op te starten.


afbeelding Opening tentoonstelling Beeldbouwwerken

Opening tentoonstelling Beeldbouwwerken

maandag 1 feb 2016

Op 31 januari j.l. opende Peter de tentoonstelling Beeldbouwwerken met werk van diverse kunstenaars die zich hebben laten inspireren door de bouwkunst. De tentoonstelling vindt plaats in de tentoonstellingsruimte van de organisator Kunststichting Hazart. De galerie is gehuisvest in kunstencentrum De Hazelaar in Soest dat we in 2003 realiseerden.
Het hiernaast getoonde werk is van de kunstenaar Olivier Julia. Voor informatie over de tentoonstelling kijk op www.hazart.nl.